Reteta cu aloe vera

Reteta cu aloe vera

Reteta cu aloe vera

Cum se prepară maceratul de Aloe vera
Se recoltează frunzele de aloe de la o plantă neudata de circa 5 zile, dupa care se spală, se toaca marunt (la mașina de tocat sau se strivesc cu clestele pentru zdrobit usturoi), după care se amestecă cu miere in proporție de 40% aloe și 60% miere. Pentru grăbirea procesului de macerare, la 500 g de miere se adaugă zeama de la 1-2 lămai. Amestecul se lasă la macerat aproximativ o saptamană, la temperatura camerei, dar se poate folosi și imediat după preparare.
Accelerează și normalizează metabolismul, regenerează intestinale și detoxifică organismul. În plus, Aloe Vera are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si poate chiar stimula regenerarea celulară. Prin efectele benefice, ea asigura combaterea numeroaselor probleme de sănatate si este capabilă să vindece și să amelioreze multe boli si anomalii. Aloe Vera hrănește, detoxifică, normalizează tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Traversând organismul, echilibrează starea generală.