Apiterapie

Apiterapia foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor pentru prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni. Mierea de albine conţine peste 70 de substanţe active. Poate fi considerată nu numai medicament, ci şi aliment. De asemenea, aceste minunate produse apicole şi-au dovedit eficienţa şi în tratamentele cosmetice.

Viaţa pe Pământ este legată de existenţa albinelor, dacă există albine, există şi viaţă, dacă nu… Doamne ajută!”, susţine răspicat Rawhi M. A. Abdalla, medic pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei.
Pe scurt, apiterapia înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nici o prelucrare, sau cu extracte, combinaţii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice.

Produsele apicole au o mare paletă de proprietăţi biologice şi acţiuni farmacologice benefice în menţinerea sănătăţii corpului omenesc. Recomandările în actul terapeutic nu trebuie făcute decât pe baza diagnosticului medical precis, a analizelor de laborator, radiologice şi a altor investigaţii necesare.

Ce produse minunate produce stupul?

Mierea, polenul, păstura, propolisul, lăptişorul de matcă, ceara de albine, veninul de albine, apilarnilul, căpăceala sunt produsele apicole cunoscute la ora actuală. Toate acestea sunt substanţele pe care le secretă sau le produce albina prin culegerea, transformarea, prelucrarea şi depozitarea unor substanţe naturale, pe care le colectează omul din stup sau direct de la albină (veninul).
Aceste alimente naturale conţin substanţe indispensabile vieţii. Practic, în produsele apicole se regăsesc toţi aminoacizii esenţiali necesari metabolismului, vitamine, minerale, proteine, glucide direct asimilabile, fără nici o prelucrare din partea organismului uman, lipide, enzime, coenzime, acizi organici etc.
Însă dintre toate alimentele existente pe pământ, mierea de albine are formula chimică cea mai apropiată de cea a sângelui uman. Mai mult, nici un alt aliment nu este mai complet, mai bine tolerat şi mai uşor asimilabil de către organismul uman. 1 kilogram de miere are 3.150 de kcalorii, adică are aceeaşi valoare calorică cu 3,5 kg de carne sau 12 kg de legume.

Your Shopping Cart
Subtotal: 0.00lei  (0 items)
Your shopping cart is empty
Start Shopping!