LĂPTISORUL DE MATCĂ POATE FI O ALTERNATIVĂ LA ANTIBIOTICE

LĂPTISORUL DE MATCĂ POATE FI O ALTERNATIVĂ LA ANTIBIOTICE

LĂPTISORUL DE MATCĂ POATE FI O ALTERNATIVĂ LA ANTIBIOTICE

Proprietățile produselor apicole sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, însă, doar recent acestea au început să fie studiate ca potențiale produse alternative la medicamentația utilizată de medicină.
Recent a fost comandat un studiu care să evidențieze posibile efecte ale lăptișorului de matcă asupra microorganismelor ce dezvoltă rezistentă la antibioticele utilizate în medicină.
Acest studiu a pornit de la premisa că laptișorul de matcă are numeroase efecte antimicrobiene, și deci poate avea efecte și asupra microorganismelor rezistente la antibiotice.
Studiul a fost făcut atat pe laptișorul de matcă proaspăt, cât și pe cel liofilizat, urmărind dacă efectele antibacteriene se pastrează și la laptișoriul de matcă liofilizat (acesta fiind forma ce poate fi păstrată și administrată la bolnavi).
Studiul a arătat că atât laptișorul de matcă proaspăt, cât și cel liofilizat, au efecte antibacteriene asupra unei game foarte largi de bacterii, inclusiv asupra bacteriei Streptococcus pneumoniae.
Aceste rezultate dau speranțe bolnavilor de pneumonie la care tratamentul cu antibiotice clasice a eșuat datorită rezistenței apărute.
Pe viitor, pe baza studiilor, laptișorul de matcă poate fi folosit ca alternativă sau adjuvant în tratamentul infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice.

Your Shopping Cart
Subtotal: 0.00lei  (0 items)
Your shopping cart is empty
Start Shopping!